Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 12:19

Рада у другому читанні ухвалила антикорупційний закон Януковича

Рада у другому читанні ухвалила антикорупційний закон Януковича

Верховна Рада ухвалила у другому читанні антикорупційний закон, внесений президентом Віктором Януковичем.

За відповідне рішення проголосувало 330 народних депутатів.

"Ставлю на голосування про прийняття законопроекту у другому читані з направленням статей першої, 11-ї, 12-ї до головного комітету з винесенням їх на третє читання", - заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

У статті 12 законопроекту йдеться про декларації про доходи та витрати державних чиновників. Зокрема, запропонований до голосування законопроект пропонував встановити, що форму такої декларації повинні були встановлювати Міністерство фінансів і Міністерство юстиції. Ця пропозиція викликала заперечення в депутатів і парламентарії вирішили перенести на 3-е читання питання про форму такої декларації. У той же час, в законопроекті чітко вказано, що така декларація визначається законом.

Під час розгляду законопроекту депутати не підтримали левову частку поправок, які внесені представниками опозиції.

Коментуючи голосування за низку поправок, екс-спікер парламенту Арсеній Яценюк заявив, що документ буде сприятиме не боротьбі з корупцією, а боротьбу за корупцію. На це "регіонал" Іван Вернидубов зауважив, що значна частина норм взята зі скасованих законів про корупцію, "за які голосувала в тому числі і ви"

"Давайте не будемо закон, який знівельований. Цей закон в значній мірі повторює діючі документи, які ми тут ухвалювали під аплодисменти. Він узгоджувався з міжнародними організаціями", - зауважив спікер Володимир Литвин, звертаючись до представників опозиції.

Він прогнозує, документ буде введено в дію у перших числах квітня.

Нагадаємо, що під час проекту "Розмова з країною" президент України Віктор Янукович заявив, що антикорупційний законопроект буде ухвалено на поточній сесії. При цьому глава держави зауважив, що він не може наказувати народним депутатам.

Зараз ви читаєте новину «Рада у другому читанні ухвалила антикорупційний закон Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути