вівторок, 03 жовтня 2017 18:15

Нардепи ухвалили пенсійну реформу

Нардепи ухвалили пенсійну реформу
Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій". Фото: Українська правда

Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій".

З 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1 452 гривні, повідомляє "Економічна правда".

"Передбачається надання гарантій для інвалідів із дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу, і осіб, які не мають права на пенсію і отримують зараз 949 грн.
Кількість таких громадян на сьогодні - близько 1 мільйона осіб. Розмір пенсії для них збільшиться на 45% і становитиме 1 373 гривні. Крім того, для 5,6 пенсіонерів пенсії в середньому збільшаться на 692 грн", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді підтримали скасування податку для працюючих пенсіонерів

В реформі також прописано, що з 2019 року індексація відбуватиметься автоматично. Не знадобиться приймати окремі рішення уряду або Верховної Ради: на 50% від зростання споживчих цін і на 50% від зростання середньої зарплати за один календарний рік.

Також сьогодні народні депутати завершили розгляд поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів". Таким чином ухвалили пакет судової реформи.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи ухвалили пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі