пʼятниця, 16 березня 2018 16:23

Нардепам зі зброєю готують нові правила

Нардепам зі зброєю готують нові правила
У Верховній Раді підготовлено законопроект про посилення заходів безпеки в парламенті та недопущення на роботу депутатів зі зброєю. Фото: відкриті джерела

У Верховній Раді підготували законопроект про посилення заходів безпеки в парламенті та недопущення на роботу депутатів зі зброєю.

Про це повідомив перший заступник голови комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту Володимир Арешонков, пише "Укрінформ"

"Єдиний механізм уникнення випадків, коли народні депутати проходять зі зброєю до зали засідань парламенту, - це внесення змін до регламенту", - сказав він.

У п'ятницю вранці це питання обговорювали з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Той сказав, що апарат ВР уже підготовив відповідний законопроект, який якнайшвидше доопрацюють на засіданні комітету.

Розгляд нового законопроекту в парламенті можливий до літа цього року.

За його словами, проект закону передбачає зміну правил перевірки народних депутатів, зокрема під час проходження через металошукач.

"Ми хочемо змінити правила перевірки народних депутатів, які входять. Якщо під час проходження через металодетектор виявлять металеві речі, народний депутат матиме їх відразу ж здати. Тобто у нас є можливість покласти їх до спеціальних шаф у вигляді сейфів і, відповідно, всередину парламенту вже заходити без жодних предметів, які можуть бути вибухонебезпечними, або зброї", - уточнив перший заступник голови профільного комітету.

Водночас парламентарії вбачають необхідність у посиленні охорони й службових приміщень ВР, а також убезпечення балконів у залі засідань.

"Адже, наприклад, масивна люстра у залі засідань ВР у випадку можливих диверсій при падінні зі стелі може накрити дві третини зали", - зазначив Арешонков.

Також розглядають питання щодо закриття склом балконів у сесійній залі, щоб важкі камери репортерів не падали на голови депутатів.

У Раді розглядають можливість створення в кулуарах спеціальних зон для спілкування народних депутатів і представників ЗМІ.

"Апарат ВР наразі працює над розробкою законодавчого акту, за яким можна буде зробити в парламенті так звані зони для ЗМІ, щоб створити для журналістів умови, де б вони могли спілкуватись спокійно з депутатами, а не ловити їх у коридорах. Але це в жодному випадку не огороджені резервації", - пояснив Арешонков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надію Савченко внесли до списку "Миротворця"

Генеральна прокуратура надіслала у Верховну Раду подання на притягнення позафракціного народного депутата Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко готувала теракт у будинку парламенту із застосуванням міномету і автоматів.

Зараз ви читаєте новину «Нардепам зі зброєю готують нові правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі