четвер, 11 травня 2017 14:38

Нардеп позивається проти Порошенка

Нардеп позивається проти Порошенка
Андрій Артеменко має канадський паспорт. Фото: УНІАН

Позафракційний народний депутат Андрій Артеменко просить Вищий адміністративний суд визнати незаконним і скасувати указ президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства депутата.

Про це повідомив адвокат Артеменко Леонід Сиваков, повідомляють "Українські новини".

"Уже оскаржили у Вищому адміністративному суді", - сказав він.

За словами Сивакова, дата судового засідання поки що не визначена.

Захист депутата направив до Адміністрації президента запит з проханням надати копію указу про припинення українського громадянства.

На думку Сивакова, такі укази повинні публікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп з іноземним паспортом може ходити в Раду

Андрій Артеменко став народним депутатом на парламентських виборах у листопаді 2014-го за списком Радикальної партії під номером 16.

19 лютого цього року газета New York Times повідомила, що він запропонував президенту США Дональду Трампу план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту - захоплений РФ Крим здати в оренду Росії на 50 або 100 років. Наступного дня Артеменка виключили з фракції. 21 лютого порушили кримінальну справу за державну зраду.

18 квітня Генпрокуратура попросила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати нардепом громадянства України. Причина - його канадське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп позивається проти Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі