понеділок, 16 травня 2022 18:44

Нардеп назвав стратегічні цілі РФ: "Це Путін звик робити ще з 2014 року"

Нардеп назвав стратегічні цілі РФ: "Це Путін звик робити ще з 2014 року"
Зараз російські окупанти не можуть похизуватися успіхами у війні проти України. Фото: Генштаб ЗСУ

Президент Росії Володимир Путін намагається завжди створити проблемні ділянки на фронті, аби згодом цим маніпулювати й мати аргументи на переговорах. Але зараз російські окупанти не можуть похизуватися успіхами у війні проти України.

Наразі загарбники намагаються закріпитися на територіях Луганської і Донецької областях, заявив нардеп від "Слуги народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю "24 каналу".

"На Сіверськодонецькому, Бахмутському, Авдіївському, Лиманському напрямках ворог інтенсивно веде обстріл наших територій, але говорити про те, що вони досягли якихось успіхів, рано. Наші ЗСУ цю ситуацію тримають під контролем, тому істотних загроз немає", – сказав він.

Депутат запевнив, що стратегічна мета військових РФ, про яку вони думають з початку другої фази наступу, – це оточення нашого угруповання Об'єднаних сил. Це була мета окупантів, щоб продемонструвати свою "перемогу" і мати можливість самим громадянам РФ показувати "здобутки". І водночас - мати аргументи на переговорах, щоб тиснути на нашу делегацію, за словами Веніславського.

"Це Путін звик робити ще з 2014 року – зокрема, створював спочатку проблемні ділянки на фронті, а потім ними змушував українське керівництво йти на поступки. Зараз ця методика не змінилася, але з початку повномасштабного вторгнення в нього не було підстав для таких дій", - пояснив він.

Депутат каже, що весь схід країни росіяни не можуть захопити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, де найближчим часом точитимуться найзапекліші бої

"У них немає ні спроможностей, ні навіть рішучості до таких дій. Бо наші сухопутні сили на Харківщині продемонстрували, що село за селом звільнять нашу землю, і окремі підрозділи вже вийшли до державного кордону", – відповів він.

"Щодо Донбасу, то там головна мета ворога – це повна окупація Донецької та Луганської областей. І завершення дій на півдні – їм, зокрема, потрібні Херсонська та Запорізька області для забезпечення сухопутного коридору до Криму", - додав Веніславський.

Запевнив, що саме цих цілей намагаються досягти окупанти.

"Безперечно, Луганська і Донецька області – для них пріоритет №1. Просто ті темпи, які вони демонструють, точно не на користь Росії, і результатів, які вони очікували, не мають, це очевидно", – додав депутат.

Сказав, що наразі на південному напрямку окупанти будують укріплення, щоб там ЗСУ не могли швидко звільнити територію.

Матері та дружини українських захисників, які перебувають на Азовсталі у Маріуполі, прибули у Туреччину, де вкотре звернулися до президента країни Реджепа Ердогана. Жінки прибули на зустріч з турецькими ЗМІ на чолі зі співачкою Русланою Лижичко.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп назвав стратегічні цілі РФ: "Це Путін звик робити ще з 2014 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі