понеділок, 28 січня 2013 12:16

"Нам до Європи ще далеко, але ми будемо до цього прагнути" - нардеп про свої враження від сесії ПАРЄ

"Нам до Європи ще далеко, але ми будемо до цього прагнути" - нардеп про свої враження від сесії ПАРЄ
Лев Миримський на сесії ПАРЄ про Тимошенко нічого не чув. Фото: vip.glavred.info

Україна має по різному себе показувати в Європі і демонструвати все хороше, що у неї є.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Лев Миримський, який є членом постійної делегації України в ПАРЄ.

Він розповів, що питань, які піднімалися на січневій сесії ПАРЄ було досить багато. Зокрема, найважливішими з них були — це питання Азербайджану та політичної ситуації в Грузії.

"Нам, звісно, до Європи ще далеко, але ми будемо до цього прагнути. Я вважаю, що завдяки цій організації Україна може захищати свої права, брати участь у демократичному процесі і розповідати про себе. Тому для України, на мій погляд, участь у сесії ПАРЄ — це потрібно і корисно", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонала" Попеску обрали членом постійного комітету Ради Європи

Водночас, Миримський зазначив, що на сесії ПАРЄ питання України майже не піднімалося, "за виключенням наших деяких парламентарів, які у виступах, пов'язаних з Азербайджаном та політв'язнями, піднімали це питання".

"В Азербайджані питання щодо політв'язням не таке просте, бо там є терористи, які намагаються себе видати за політв'язнів. Просто до питання політв'язнів треба підходити дуже толерантно. Бо будь-яка людина може сказати, що вона є політв'язнем. Тому саме по політв'язнем Асамблея резолюцію не прийняла, але вона прийняла загальну резолюцію по Азербайджану", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Інформація про скандал в "Борисполі" лягла на стіл президента ПАРЄ

Говорячи про свої загальні враження від сесії ПАРЄ, нардеп наголосив: "Перше враження, це те, що у Європі демократія на найвищому рівні". "Але, що я відзначив для себе, це те, що коли у них вже зовсім все добре, то займаються тим, що борються, щоби не було примусової кастрації для злочинців, як в Чехії, борються за права людей з нетрадиційною орієнтацією, чого я не розумію. Тобто, у них все добре і їм тільки цими питаннями і залишилося займатися", - пожартував він.

Відповідаючи на запитання, які у Страсбурзі переважають настрої щодо України, Миримський наголосив: "Настрої різні. Бо для того, щоби люди думали і ухвалювали рішення, вони мають з двох сторін мати повну інформацію. Вона ж у них щодо України уривчаста та дотична".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі занепокоєні "наїздами" на журналістів в Україні - нардеп

"Україна має себе пропагувати по-різному, в різних напрямках і розповідати, зокрема, і те, що у нас є і хороше", - наголосив він.

Нардеп також зазначив, що під час сесії, не чув нічого, щоб було б пов'язано з українським питанням в контексті Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Нам до Європи ще далеко, але ми будемо до цього прагнути" - нардеп про свої враження від сесії ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі