субота, 21 лютого 2015 07:20

Наливайченко хоче підвищити свій рейтинг - політолог

Наливайченко хоче підвищити свій рейтинг - політолог
Фото: www.rbc.ua

 Глава СБУ Валентин Наливайченко хоче підвищити свій рейтинг у системі влади. Цим і зумовлена його заява-звинувачення в бік помічника Путіна Владислава Суркова щодо причетності до розстрілів на Майдані. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Толстов.

"Наливайченко зараз грає медійну роль, щоб продемонструвати себе як особу, яка не тільки багато знає, а й здатна зрушити нерозслідувані, утаємничені моменти з мертвої точки. І таким чином підвищити свій рейтинг у системі влади", - вважає експерт.

Також, на думку Толстова, заява глави СБУ може бути спробою спрямувати громадську думку проти Росії, підвищити хвилю патріотизму та мобілізації.

"Якщо Сурков брав участь у контактах між Адміністраціями президентів України та Росії, то можливо це спроба протидіяти цим контактам. - не включає політолог. - Але на мій погляд, Сурков — політична фігура. А, якщо на Майдані були російські снайпери, якими хтось керував, то це структури зовнішньої розвідки чи контррозвідки Російської Федерації. Тоді тут виникають сумніви у межах субординації, бо це різні відомства. Сурков - це політичний блок Адміністрації, який може контактувати з російськими спецслужбами Та чи були у нього повноваження контролювати їх?".

Нагадаємо, що глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що снайперами-іноземцями, які розстрілювали майданівців у лютому 2014 року, керував помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков. За словами Наливайченка, про це на допитах розповіли співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа".

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко хоче підвищити свій рейтинг - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі