субота, 28 січня 2017 21:54

Найєм пояснив, чому не боровся за посаду голови Нацполіції

Найєм пояснив, чому не боровся за посаду голови Нацполіції

Народний депутат Мустафа Найєм не брав участі у конкурсі на посаду голови Нацполіції, бо не відповідав критеріям.

"Я відразу відмовився. Бо не відповідав критеріям. Я просто на цьому не піарився, але чомусь всі вирішили, що я балотуюся (на посаду голови НПУ, - ред.)", - пояснив Найєм в ефірі "112 каналу".

"Це, на жаль дурна ситуація, оскільки у нас глава Нацполіції повинен володіти юридичною освітою. Це спірний момент... Я вчуся, але у мене немає юридичної освіти. Другий момент – це правовий стаж у галузі права. На жаль, в Україні так прописаний закон", - сказав Найєм.

Депутат припустив, що в Україні може виникнути нонсенс, коли голова Національної поліції буде краще володіти законодавством, ніж генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явились нові подробиці змагань за крісло керівника Нацполіції

Нинішній генпрокурор Юрій Луценко не має юридичної освіти, а до вступу на посаду глави ГПУ не мав стажу роботи в органах прокуратури.

Загалом на конкурс подали 70 заявок, у тестуванні взяли участь 43 кандидата. Конкурс є консультативним і проводиться за ініціативою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Глава поліції Києва Андрій Крищенко, в. о. голови Нацполіції Вадим Троян і керівник поліції Чернігівської області Едуард Альохін знялися з конкурсу за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «Найєм пояснив, чому не боровся за посаду голови Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі