пʼятниця, 24 червня 2022 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Надання статусу кандидата Україні та Молдові зміцнить ЄС – голова Європарламенту

Надання статусу кандидата Україні та Молдові зміцнить ЄС – голова Європарламенту
Роберта Мецола висловилася про надання статусу кандидата в ЄС Україні та Молдові. Фото: facebook.com/europeanparliament

Голова Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що надання статусу кандидата на вступ в ЄС України та Молдові не лише зміцнить обидві країни, а й сам Євросоюз.

Про це вона сказала під засідання лідерів ЄС, йдеться на сайті Європарламенту.

"Ми маємо чітко розуміти, що це не просто символічний акт, це зміцнить ЄС і зміцнить Україну та Молдову. Це покаже нашим та їхнім людям, що наші цінності важливіші за риторику. Ця надія може означати результати", – наголосила Мецола.

Вона зазначила, що стійкість європейців до соціального та економічного впливу зменшується. Однак підкреслила, що потрібно й надалі протистояти наративам Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша боротьба триває недаремно" – Зеленський розповів, що означає отримання статусу кандидата в ЄС для України

За її словами, допомогу Україні необхідно прискорити, а санкції проти РФ – посилити. ЄС також має допомогти нашій країні в експорті продукції.

"Інші країни, які чекають (на надання статусу кандидата. – Gazeta.ua) – ті, що на Західних Балканах – також повинні бачити, що надія призводить до результатів. Час настав", – підсумувала голова Європарламенту.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Надання статусу кандидата Україні та Молдові зміцнить ЄС – голова Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі