середа, 12 листопада 2008 19:29

Нацрада скаржиться, що на сході продовжують дивитися російські канали

Більшість провайдерів програмної послуги виконали рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо припинення ретрансляції зарубіжних програм і передач, зміст яких вимагає адаптації до чинного законодавства України.

Про це повідомили на брифінгу голова Нацради Віталій Шевченко і перший заступник голови Національної ради Ігор Курус.

Курус поінформував, що майже повністю не виконується це рішення провайдерами Донецької області. "На сьогоднішній день маємо 50 на 50 відключення у Закарпатській і Одеській областях. Незадовільно виконується рішення у Луганській області та у АР Крим", - сказав він, додавши, що провайдери інших областей виконують рішення Національної ради, є винятки, але щодня цифри змінюються.

"Якщо не брати до уваги Донецьку, Луганську області та АР Крим, матимемо виконання рішення приблизно на 70%", – зазначив Курус.

Нацрада з телерадіомовлення звернеться до Генпрокуратури і ВРЮ з приводу втручання судів у її діяльність.

1 листопада набуло чинності рішення Національної ради України з телебачення і радіомовлення, яке зобов"язує провайдерів кабельного телебачення країни вилучити з переліку програмних продуктів неадаптовані до українського законодавства телепрограми, у тому числі російські, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада скаржиться, що на сході продовжують дивитися російські канали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі