четвер, 03 лютого 2011 18:56

Націоналісти вимагають вигнати Могильова

Націоналісти вимагають вигнати Могильова

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від чинної влади звільнити міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, як "відповідального за здійснення політики репресій, переслідувань громадян України за ознаками національності, мови, віросповідання".

Як повідомила прес-служба ВО "Свобода", націоналісти також закликали владу припинити відновлення "політики сталінізму" в Україні, публічно засудити сталінізм та притягнути до кримінальної відповідальності його адептів.

На думку політиків, слід притягнути до відповідальності правоохоронців, що "вдаються до свавілля, проводячи арешти без юридичних підстав, вдаються до катувань, не повідомляють рідним та адвокатам про місце знаходження незаконно затриманих патріотів".

"Вимагаємо негайно звільнити усіх затриманих політичних в'язнів – представників патріотичних та націоналістичних організацій, припинити моральний тиск на членство ВО "Свобода", інших патріотичних організацій українців та громадян України, які не приховують своїх патріотичних поглядів, свідомих громадян, які відкрито висловлюють свою незгоду діям влади", - йдеться у заяві націоналістів.

У "Свободі" також зазначили, що у Запоріжжі діє штаб підтримки політв'язнів, який надає практичну допомогу ув'язненим націоналістам.

За даними "свободівців", станом на 3 лютого 2011 року в ув'язненні перебувають 15 українців: Андрій Стемпіцький, Степан Бичек, Анатолій Онуфрійчук, Василь Абрамів, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Ігор Загребельний,Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Роман Хмара, Юрій Пономаренко, Едуард Андрющенко, Артем Циганок, Юрій Гудименко, Віктор Давиденко.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вимагають вигнати Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі