четвер, 27 жовтня 2011 12:35

Націоналісти під вікнами Януковича зруйнували "каплицю" УПЦ МП

 

Під стінами Адміністрації президента близько 25 націоналістів вимагали звільнити генпрокурора Віктора Пшонку, передає кореспондент Gazeta.ua.

Звільнити його за бездіяльність ГПУ щодо незаконно встановленої каплиці УПЦ Московського патріархату у Києві на території Музею історії України, неподалік від залишків Десятинної церкви, вимагав Конгрес українських націоналістів за підтримки УНСО, Української партії та "Об'єднання рідновірів України".

Мітингувальники тримали плакати: "Якщо не влада, то народ очистить землю від заброд!", "Прокуратура - державний, а не ПРпартійний орган!"

Організатор акції, голова київської організації КУНу Юрій Шепетюк зазначив: "У нас є всі документи, починаючи з 2006 року, які доводять незаконність побудови цієї каплиці. У нас навіть є лист колишнього генпрокурора Медведька до тодішнього глави Секретаріату президента Балоги з наказом демонтувати цю каплицю".

Активісти передали звернення до президента Віктора Януковича з вимогами звільнити генпрокурора Пшонку та відреагувати на бездіяльність Генпрокуратури щодо незаконного встановлення каплиці.

Націоналісти також провели флеш-моб - зруйнували символічне зображення каплиці Московського патріархату. "Каплиця" була зроблена з картонної коробки, дахом їй слугувала парасоля. На парасолі був встановлений знак долару з написом "Русскій мір". На боках коробки намальовані жінки, які кричать: "Украіни нєту! Украінского язика нєту!".

На іншому боці "каплиці" був намальований митрополит РПЦ Кирил, який говорить: "Всьо будєт русскій мір".

Шепетюк разом з одним із лідерів УНСО Ігорем Мазуром вилами зруйнували цю конструкцію, після чого її залишки "відправили" у Росію до Кирила Гундяєва.

Мазур також кинув у коробку 10 коп.: "Це, щоб московські попи змогли повернутись на свою історичну батьківщину. Вони ж без грошей нічого не можуть".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти під вікнами Януковича зруйнували "каплицю" УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі