середа, 01 серпня 2012 12:04

Спецтема: Боротьба за "мову"

На з'їзді Тягнибок пообіцяв кримінальні справи тим, хто протягнув "мовний" закон

З'їзд ВО "Свобода" розпочався з обговорення мовного закону, який учора підписав спікер Володимир Литвин.

На з'їзді присутні 492 делегати із усіх областей України. Лідер ВО "Свобода" виголошує свою промову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" на цих виборах розраховує на 8% - Мохник

"За всі часи української незалежності більш тяжкої ситуації в Україні не було. Вчора ганебно голова Верховної Ради Литвин очевидно, перед тим пройшовши цілу низку профілактичних та в очевидь стимулюючих розмов в Адміністрації президента, озвучив абсолютно неконституційну річ про підписання ним закону про засади мовної політики в України. Ця бандитська влада вкотре чітко продемонструвала всім українцям, що вони ненавидять усю Україну, вони є відвертими українофобами. Їм абсолютно байдуже, за якими цінностями живе нація", - сказав Тягнибок.

За словами Тягнибока, першою ініціативою "Свободи" у ВР буде відміна мовного закону та притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто його провів.

"Вони демонструють, що їм все одно. В ситуації повної українофобії, одна з перших ініціатив "Свободи" у Верховній Раді буде відміна мовного закону. Свобода буде представлена в парламенті, я не сумніваюся, що буквально через кілька місяців вперше в історії України, буде націоналістична фракція у Верховній Раді", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "мовний" закон у Литвина можуть бути проблеми - "свободівець"

Ця заява викликала оплески у залі.

Лідер партії також наголосив, що близько 300 свободівців пройшли через тюрми та СІЗО. Також хвилиною мовчання на початку з'їзду вшанували громадського діяча Ірину Калинець, яка померла вчора.

Виступили також представники Свободи із Канади, США, Німеччини та Австрії.

Зараз ви читаєте новину «На з'їзді Тягнибок пообіцяв кримінальні справи тим, хто протягнув "мовний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі