субота, 17 грудня 2011 13:59

На з'їзд чорнобильців приїхали ескорт "регіоналів" та "беркутівці"

На з'їзд чорнобильців приїхали ескорт "регіоналів" та "беркутівці"

Депутат "БЮТ-Батьківщини" Сергій Пашинський заявляє, що влада намагається узяти під контроль громадську організацію "Союз Чорнобиль України".

"Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв приїхав до села Пухівка, що під Києвом, для того, щоб особисто контролювати захоплення влади у громадській організації "Союз Чорнобиль України", - повідомляє з посиланням на нього прес-служба партії.

За словами Пашинського, на конференцію приїхав "цілий ескорт "регіоналів" на чолі з паном Клюєвим, натомість простих чорнобильців до проведення конференції власної організації не допускають силами спецпідрозділів міліції".

"По кількості "Беркуту" і міліції, які там зараз знаходяться, складається враження, що це не конференція громадської організації, а проходять якісь військові навчання", - заявив депутат.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Львівські чорнобильці згорнулись, як тільки почули суму в 400 тисяч

Пашинський повідомив, що станом на 12:30 суботи близько 300 чорнобильців вимагають допустити їх на конференцію власної організації, "але правоохоронні органи, виконуючи злочинні накази того ж самого Андрєєва і якого-небудь куратора з уряду, їх просто не допускають".

"Влада, розуміючи хвилю народного гніву, який вона підняла репресіями проти власного народу, спеціально зробила цю звітно-виборчу конференцію, затруднивши доступ журналістам і громадськості", - сказав він.

За словами Пашинського, депутата від Кременчука Анатолія Мокрого, який про все це розповів з трибуни звітно-виборчої конференції, фактично викинули із зали, а співробітники правоохоронних органів заявили Мокрому, що його вже позбавили статусу делегата з'їзду.

"Це є зухвалим і цинічним перекручуванням самої суті існування громадських організацій", - обурюється "бютівець".

"Ми змушені констатувати, що така організація як "Союз Чорнобиль України" - організація, яка нараховує багато гарних справ і здобутків, - завдяки своєму лідерові, який фактично продався правлячій Партії регіонів, сьогодні закінчила своє існування", - сказав він.

Пашинський також нагадав, що напередодні влада "провела низку арештів лідерів чорнобильців", які планували взяти участь у з'їзді, зокрема, лідера харківських чорнобильців Володимира Проскуріна і члена громадської організації інвалідів чорнобильської катастрофи "Чорнобильський Спас" Петра Прокопенка.

Зараз ви читаєте новину «На з'їзд чорнобильців приїхали ескорт "регіоналів" та "беркутівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі