неділя, 16 жовтня 2011 13:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

На вибори під першим номером "Батьківщини" піде Євгенія або Олександр Тимошенко - експерт

На вибори під першим номером "Батьківщини" піде Євгенія або Олександр Тимошенко - експерт

Лідери теперішньої опозиції стали заручниками власної бездіяльності в часи перебування при владі.

Таку думку Gazeta.ua висловив у коментарі незалежний експерт Володимир Чорноус.

"Вони мали шанс, яким не скористалися, мали шанс перетворити прокуратуру, суди з елементів репресивно-карального апарату в справді незалежні правоохоронні, правозахисні органи. Вони цього не зробили, і от воно  рикошетом тепер дістає тих "героїв", - зазначив він.

На думку Чорноуса, судовий процес над Юлією Тимошенко радше є не юридичним, а  політичним. І багато в чому можна провести аналогію з політичними процесами 30-х років минулого століття.

"Згадайте: організатори тих процесів — Ягода, Єжов стали згодом їх жертвами. Берію маховик каральної машини дістав аж у 53-му році", - провів паралель експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко стала жертвою своїх помилок - депутат

За його словами, вирок Тимошенко не набере законної сили доти, поки не мине термін для апеляційного оскарження або не буде винесено ухвалу апеляційного суду. Аж тоді можна буде говорити про її вину чи невинуватість.

"Проте згадаймо, як Чапаєв свого часу сказав: якщо комірник на одному місці прослужив хоча б рік, його можна сміливо розстрілювати без суду і слідства. У нас вибудувано таку потворну систему виконавчої вертикалі влади, що будь-якого прем'єр-міністра років незалежності можна віддати під суд, бо практика прийняття одноосібних рішень, підписання постанов уряду без голосування на засіданнях, прийняття розпорядження Кабміну від імені однієї особи була і буде, навіть тепер, коли нарешті ухвалили закон про Кабінет Міністрів. Отож якщо переслідувати, то переслідувати всіх — колишніх прем'єр-міністрів і теперішнього в тому числі", - підкреслив Чорноус.

Експерт вважає, що на парламентські вибори під першим номером від ВО "Батьківщина" піде Тимошенко. Але, схоже, це буде Євгенія Тимошенко або Олександр Тимошенко. Адже Тимошенко — це прізвище, з яким асоціюється ВО "Батьківщина", з яким пов'язують свої надії симпатики цієї партії.

Зараз ви читаєте новину «На вибори під першим номером "Батьківщини" піде Євгенія або Олександр Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі