неділя, 28 жовтня 2012 14:43

На виборчих дільницях Одеси виявили "шпигунські" ручки

На виборчих дільницях Одеси виявили "шпигунські" ручки
Фото: tsn.ua

Відразу на декількох виборчих дільницях 133 виборчого округу (Одеса) були виявлені ручки зі зникаючим чорнилом. Спостерігачі склали акти про відповідне порушення.

Цікаво, що на дільниці № 511085 абсолютно всі ручки мали цю властивістю. Причому на момент виявлення порушення на дільниці проголосувало більше 10% виборців, що дає підставу для визнання виборів на даній ділянці такими, що не відбулися.

Один з членів комісії розповів нам, що ручки були доставлені з окружної комісії. На даний момент дільнична комісія чекає прибуття куратора з ОВК та співробітників міліції для вилучення речових доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексію Азарову доведеться голосувати за відставку батька – експерт

Як повідомили в прес-службі "Батьківщини", на гелієвих стрижнях кожної ручки є маркування: BLS-FRP5. Пошук в Інтернеті за цим запитом видає: Стрижень до ручки Friction (шпигун). Чорнило стає безбарвними під впливом високих температур. Склад відновлюється при температурі менше 18 градусів. В індивідуальній упаковці. Пишучий вузол 0,5 мм.

Додамо, що глава іншої виборчої комісії не бачить в даному факті ніякого перешкоджання волевиявленню громадян. За його словами, чорнило самі по собі не зникають, а підігрівати бюлетені ніхто в його комісії не збирається.

"Ми тут нічого, комісія нічого. Це кудись піде - інша справа, де один на один без камери нехай сидить і робить, а тут нічого "- заявив голова комісії.

Щойно стало відомо, що міліція виявила ручки зі зникаючим чорнилом не на трьох, як повідомлялося раніше, а на семи ділянках.

Зараз ви читаєте новину «На виборчих дільницях Одеси виявили "шпигунські" ручки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі