понеділок, 15 жовтня 2007 09:06

На Путіна в Ірані готується замах

 Під час візиту президента Росії Володимира Путіна в Тегеран, куди він прибуде у понеділок, на нього готується замах. Як повідомило заслуговуюче довіри джерело в одному з російських спецвідомств, по отриманій з кількох джерел з-за кордону Росії, інформації, з цією метою створено кілька груп смертників.

Президент Путін 15-16 жовтня зробить короткий робочий візит до Ірану і візьме участь у саміті глав прикаспійських держав (Росії, Азербайджану, Туркменистану, Казахстану, Ірану). Напередодні візиту з"явилися повідомлення, що під час перебування президента Росії у Тегерані на нього готується замах.

У прес-службі Кремля підтвердили, що про це доповіли Путіну. Водночас у прес-службі президента Росії відмовилися коментувати ці повідомлення. Проте, за відомостями "Комерсанта", про відміну візиту до Ірану поки що не йдеться, хоча остаточне рішення буде ухвалено після сьогоднішніх консультацій з іранськими спецслужбами.

У свою чергу, офіційний представник МЗС Ірану Мохаммад Алі Хоссейні назвав безпідставними повідомлення про підготовку замаху на Путіна під час його візиту до Тегерана.

"Ці повідомлення абсолютно безпідставні. Візит (Путіна) до Тегерана пройде у нормальних умовах", - сказав у неділю іранський дипломат. "Ці повідомлення є частиною психологічної війни, розв"язаної ворогами (Ірану), з метою погіршити  ірано-російські відносини", - заявив Хоссейні.

Поїздка Путіна до Ірану буде першим візитом глави російської держави у цю країну за останні більш як 60 років. Президент РФ також буде першим главою держав країн "великої вісімки", який відвідав Іран останнім часом. Однією з тем переговорів, як очікується, стане ядерна програма Ірану.

У комітеті Держдуми з безпеки вважають, що інформація про те, що на Путіна у ході його планованого візиту до Ірану міг готуватися замах, заслуговує пильної уваги

"Це серйозна інформація", - заявив в інтерв"ю телеканалу "Вести 24" у неділю увечері глава думського комітету з безпеки Володимир Васильєв. Він відзначив, що "Росія грає сьогодні дуже значну роль у загальних міжнародних зусиллях по протидії тероризму. Всі знають жорстку позицію президента Росії з цього питання".

У зв"язку з цим Васильєв висловив надію на те, що "у результаті міжнародного співробітництва спецслужб ця інформація буде перевірена і будуть вжиті заходи".

За матеріалами: Newsru,РИА "Новости", Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «На Путіна в Ірані готується замах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі