середа, 12 січня 2011 18:19

На пікеті у Рівному кажуть, що Сталіна мала підірвати СБУ (ФОТО)

На Рівненщині сьогодні опозиційні політичні сили та патріотичні громадські організації пікетували обласну СБУ. Вони звинувачують працівників служби в політичних репресіях, переслідуваннях і служінні інтересам Росії.

"За Хорошковського та теперішньої влади СБУ перетворилося на підрозділ ФСБ Росії. Працівників змушують служити інтересам чужої держави", - вважає Світлана Ніколіна, голова обласної організації УНП.

У пікетуванні взяли участь понад 50 людей. Ніхто з працівників СБУ до них не вийшов. Представники пікетувальників вручили одному із заступників начальника обласного управління СБУ лист на ім'я Валерія Хорошковського, в якому його порівняли з Ягодою, Берією та Єжовим.

"Ви, пане Хорошковський, берете на себе роль не сліпого виконавця чиєїсь волі, а ката, копіюючи Ягоду, Єжова та Берію. Вас лякає націоналізм, проти якого ви ведете відкриту боротьбу. Підпорядковані вам структури в найбільше для українців свято Різдва Христового провели арешти керівників ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, звинувативши їх в тероризмі. Саме ці молоді люди зробили ту роботу, яку мали б зробити ви і Служба Безпеки України", - йдеться у листі.

"Пам'ятник Сталіну, встановлений в Запоріжжі, мав бути знищений в той же день, тому що закони України забороняють встановлювати пам'ятники діячам тоталітарного режиму. Ви знаєте, що саме Йосип Сталін-Джугашвілі винен в знищенні 40 млн українців в часи голодомору 1932-1933 рр., часи репресій 1934-1953 рр., він винен у розв'язанні ІІ Світової війни, тому що був союзником Гітлера?", - запитують автори звернення.

Лист до Хорошковського підписали керівники обласних організацій УНП, ВО "Батьківщина", Народної самооборони, ВО "Свобода" та низка громадських організацій.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На пікеті у Рівному кажуть, що Сталіна мала підірвати СБУ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі