четвер, 21 вересня 2017 14:47

На Криму закрутиться вся геополітика

На Криму закрутиться вся геополітика
На міжнародній арені треба переходити на єдину формулу щодо Криму, вважає нардеп Рефат Чубаров. Фото: відкриті джерела

Президентам Петрові Порошенку і Дональду Трампу ніяк не оминути кримську тематику, бо на ній буде зав'язана вся геополітика.

Про це сказав народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у кулуарах.

"Крим обов'язково обговорюватимуть. На кримському питанні закрутиться вся геополітика. Путін шукає виходу із прірви, куди він сам себе опустив. І всі варіанти виходу не передбачають повернення Криму під український суверенітет", - пояснив він.

Треба примусити Росію сісти за стіл переговорів, сказав нардеп.

"Росії, попри всі санкції, вдається не допускати нікого до обговорення Криму. Вона одразу блокує будь-які намагання, щоб хтось з нею говорив про це.

Якщо клуб друзів України щодо деокупації Криму зможе одразу переводити свої ініціативи на практичні дії, то буде початок повернення півострова", - зауважив Чубаров.

"Маємо переходити на єдину формулу для обговорення з нашими партнерами і ворогом - Росією: "Відновлення територіальної цілісності Української держави в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну республіку Крим і Севастополь", - резюмував нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог порадив, як вигнати Росію з Криму

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На Криму закрутиться вся геополітика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі