пʼятниця, 19 жовтня 2012 20:48

На Донбасі прокуратура виявила масовий підкуп виборців

На Донбасі прокуратура виявила масовий підкуп виборців
Масовий підкуп виборців виявлено під час обшуків, проведених в містах Луганськ, Лисичанськ, Попасна, Стаханов. Фото: baloge.net

Прокуратурою виявлені документи, що підтверджують масовий підкуп виборців на території Луганської області.

Про це заявив начальник слідчого управління Луганської обласної прокуратури Андрій Андреєв.

За його словами, "документи, що підтверджують масовий підкуп виборців виявлено під час обшуків, проведених в містах Луганськ, Лисичанськ, Попасна, Стаханов".

Також він зазначив, що обшуки проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної 11 жовтня прокуратурою міста Стаханова (Луганська область) за фактом підкупу виборців в Стаханові.

На сьогоднішній день затримані та дають свідчення дві людини. Організатори злочину переховуються і оголошені в розшук. Фігурантів злочину вже кілька сотень і відносно них ведуться слідчі дії. Під час обшуків за місцем проживання організаторів були виявлені списки осіб, які можуть бути причетні до організації підкупу виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницька, Луганська та Чернівецька області лідирують за кількістю порушень правил агітації

Керівник слідчого управління відмовився назвати, відносно кого з кандидатів у депутати ведуться слідчі дії.

Нагадаємо, що раніше в Стаханові були затримані представники "команди Шахова", які займалися підкупом виборців у цьому місті, внаслідок чого відносно них було порушено кримінальну справу.

За словами слідчого прокуратури, цей злочин підпадає під дію ст. 157 частини 3 Кримінального кодексу України, за що передбачена санкція від 3 до 5 років позбавлення волі. Андреєв також зазначив, що на "попередніх виборах подібні факти були, але з такою масштабною мережею підкупу правоохоронці стикаються вперше".

Крім того, 15 жовтня прокуратура Стаханова порушила кримінальну справу стосовно безробітної жительки міста за здійснення підкупу виборців на користь кандидатів Шахова та Фурмана. Ввечері того ж дня підозрювана була оголошена в розшук.

Раніше луганська міліція повідомила, що розшукує кандидата в народні депутати у мажоритарному окрузі №107 Сергія Шахова за підозрою у скоєнні хуліганства.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі прокуратура виявила масовий підкуп виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі