пʼятниця, 04 грудня 2015 03:52

МЗС України висловило протест щодо візиту Путіна в Крим

МЗС України висловило протест щодо візиту Путіна в Крим
www.rbc.ua

Міністерство закордонних справ (МЗС) України у четвер, 3 грудня, направило до МЗС Російської Федерації ноту протесту щодо візиту президента РФ Володимира Путіна у окуповану Автономну Республіку Крим 2 грудня 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим здійсненням Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 2 грудня 2015 року непогодженого з Україною візиту на територію Автономної Республіки Крим", – йдеться у відповідній заяві МЗС України.

Читайте також: Путін ще до літа хоче відмовитися від електроенергії з України

Українські дипломати уточнюють, що "нота протесту з вимогою припинити практику таких візитів та пояснити причини демонстративної неповаги російського керівництва до чинного законодавства України та норм міжнародного права направлена до МЗС РФ".

"Вчергове наголошуємо, що Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який надав належну оцінку діям російської сторони і продовжує запроваджувати відповідні обмежувальні заходи", - заявляють у МЗС України.

"Відтак спроби Кремля інтерпретувати ці непогоджені візити в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у середу Путін прилетів до Криму для запуску першої нитки енергомоста до Криму.

Російська влада переконана, що запуск першої черги енергомоста, який проходить по дну Керченської протоки, істотно знизить дефіцит електроенергії в Криму, а після введення другої черги, який поки заплановано на травень 2016 року, півострів повністю буде забезпечений електроенергією за рахунок власної генерації і потоків з енергосистеми Росії.

Які відомо, ввечері 21 листопада під Чаплинкою підірвали пошкоджені електроопори, внаслідок чого без електроенергії залишився весь Крим.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України висловило протест щодо візиту Путіна в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі