середа, 30 грудня 2020 23:05

МЗС домовляється з США про поїздку Зеленського на інавгурацію Байдена

МЗС домовляється з США про поїздку Зеленського на інавгурацію Байдена
Формат церемонії інавгурації оберуть з урахуванням епідемічної ситуації. Фото: Reuters

МЗС України веде переговори про поїздку президента Володимира Зеленського на інавгурацію обраного президента США Джо Байдена.

Про це повыдомив заступник голови відомства Євген Єнін в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в середу, 30 грудня.

"Мова йде про визначення формату відповідних заходів. Усе залежить від того, яким чином у непростій епідемічній ситуації американська влада визначиться з форматом інавгурації. Безумовно, якщо ситуація дозволить, ми працюємо над тим, щоб контакти керівництва Української держави і нової американської адміністрації відбулися якомога швидше", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планує модернізувати нацбезпеку та оборону через загрозу від Росії - Байден

За словами дипломата, наразі працюють над тим, щоб якомога швидше відбулися повноформатні контакти лідерів держав, але це стримує епідемічна ситуація.

"Ті сигнали, які ми отримуємо, свідчать, що Україна буде одним із пріоритетів США, і це, на нашу думку, значною мірою сприятиме прискоренню початку предметних контактів з новою адміністрацією", - зазначив Єнін.

Обраний президент США Джо Байден в прямому ефірі зробив щеплення від коронавірусу. "Немає про що турбуватися", - сказав він під час процедури. Вакцину Pfizer Байдену укололи в госпіталі в штаті Делавер.

Зараз ви читаєте новину «МЗС домовляється з США про поїздку Зеленського на інавгурацію Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі