вівторок, 21 грудня 2010 15:52

МЗС: Ассандж посягнув на витончену професію дипломата

МЗС: Ассандж посягнув на витончену професію дипломата

У Міністерстві закордонних справ України називають Wikileaks "великої диверсією проти дипломатів".

"Моя особиста думка, що Wikileaks - це велика диверсія проти дипломатів", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу у вівторок.

Він підкреслив, що головний критерій, за яким оцінюють роботу дипломата будь-якої країни, - це його ефективність відстоювання національних інтересів, і не важливо, з якої причини дипломату не вдається це зробити.

"Прийди комусь у голову посилатися на бажання бути чесним перед людством, дотримуватися принципу "всі люди брати", його визнали б профнепридатним і висміяли б навіть у найрозвиненішій демократичній державі", - сказав Волошин.

У зв'язку з цим він розкритикував діяльність творця сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа за те, що "він спробував перетворити витончену і вкрай складну професію в реаліті-шоу в стилі "За склом".

"Так що треба вибирати: або ми хочемо бути в курсі найдрібніших деталей дипломатичної роботи, або ми хочемо бачити ефективне відстоювання національних інтересів", - підсумував представник українського МЗС.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МЗС: Ассандж посягнув на витончену професію дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі