четвер, 07 травня 2020 12:07

МОЗ має чіткий план реформування медицини - експерт

МОЗ має чіткий план реформування медицини - експерт
Політексперт Володимир Воля: "Президент Зеленський і міністр Степанов, судячи з усього, визначилися, як рухатися далі у сфері медицини"

Міністерство охорони здоров'я має чіткий план подальшого реформування медичної галузі.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook політичний експерт Володимир Воля.

"Обговорення медичної реформи вийшло нарешті на новий рівень. І очевидно, що тепер у МОЗу є чіткий план, як реформувати медицину, який значно відрізняється від того, що нам намагалися продати останні кілька років", - відзначає експерт.

"Президент Зеленський і міністр Степанов, судячи з усього, визначилися, як рухатися далі у сфері медицини. Їх головний меседж - не допустити витоку лікарів за кордон, а максимально утримати їх тут", - вважає Володимир Воля.

Щоб не допустити масового звільнення лікарів і витоку медпрацівників за кордон, держава планує підвищити медикам зарплати, а тих, хто все ж потрапляє під скорочення, перенавчити й перекваліфікувати.

"Це те, що цілком можна назвати цивілізованим підходом", - упевнений Воля.

Він припустив, що такий підхід до реформування вітчизняної медицини, швидше за все, знайде підтримку серед українців.

"Так що з огляду на, що медична тема через епідемію зараз у тренді, переосмислення медичної реформи та її впровадження зіграють на руку Зеленському на місцевих виборах і підтягнуть рейтинги "Слуги народу", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ має чіткий план реформування медицини - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі