пʼятниця, 28 вересня 2012 11:27

Спецтема: Боротьба за "мову"

Москаль вирішив розширити права англійської мови

Москаль вирішив розширити права англійської мови
Фото: podrobnosti.ua

Народний депутат України Геннадій Москаль зареєстрував в Верховній раді проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про засади державної мовної політики" щодо всебічного розвитку англійської мови.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

"Як відомо, серед шести офіційних мов ООН - англійської, арабської, іспанської, китайської, російської та французької - найбільш поширеними в Україні є російська та англійська. Водночас, у переліку регіональних мов або мов меншин, викладених в частині 2 статті 7 Закону України "Про засади державної мовної політики", англійська мова, на відміну від російської, відсутня", - говориться в пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгари Одещини вимагають терміново визнати свою мову регіональною

На його думку, відсутність в переліку регіональних мов англійської - обмежує права її носіїв, що "компактно проживають на певних територіях (у столиці та великих містах України)".

Також він зазначив, що "англомовних громадян за найскромнішими підрахунками мешкає набагато більше ніж 10 відсотків у кожному великому українському місті".

Зараз ви читаєте новину «Москаль вирішив розширити права англійської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі