неділя, 13 лютого 2022 01:40

"Можуть завдати непоправної шкоди економіці РФ" - Кулеба про санкції ЄС та США

"Можуть завдати непоправної шкоди економіці РФ" - Кулеба про санкції ЄС та США
Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова до будь-яких сценаріїв розвитку подій. Фото: Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у разі військового вторгнення підготовлені санкції будуть дуже болючими для Російської Федерації та завдадуть непоправної шкоди російській економіці.

Як повідомляє прес-служба МЗС, про це він сказав увечері в суботу в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами Кулеби, Україна готова до будь-яких сценаріїв, а завдяки роботі дипломатів підготовлено болючий пакет санкцій ЄС і США, який є фактором стримування Росії від подальшої агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прийняв рішення про повноцінне вторгнення в Україну вже найближчими днями - Байден лідерам ЄС і НАТО

"Зараз позиція України є найсильнішою за всі роки з 2014 року. З економічної, дипломатичної та військової точки зору. За нашою ініціативою і завдяки нашій роботі партнери в Європейському Союзі та Сполучених Штатах завершили формування санкційного пакету", - заявив міністр.

Крім цього, глава української дипломатії повідомив про наступні візити світових лідерів в Україну.

"Прибуде канцлер Німеччини, міністри закордонних справ. Телефонні розмови відбуваються щодня", - зазначив міністр.

Кулеба нагадав, що в п'ятницю провів три телефонні розмови з главами німецької, європейської та американської дипломатій, а в суботу - з главою МЗС Молдови.

У вересні торік посли Європейського Союзу ухвалили продовження на шість місяців санкцій проти Росії за агресію проти України.

Торік у листопаді президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо осіб, причетних до організації псевдовиборів у Держдуму РФ в окупованому Криму і районах Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «"Можуть завдати непоправної шкоди економіці РФ" - Кулеба про санкції ЄС та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі