субота, 27 січня 2018 19:48

Мода на Україну в МВФ уже пройшла - експерт

Мода на Україну в МВФ уже пройшла - експерт
Фото: АР

Україна стала не цікава Міжнародному валютному фонду. Реальної співпраці Києва з організацією очікувати не варто.

Таку думку висловив економіст Олександр Охріменко в ефірі одного з телеканалів.

"У 2016-2017 роках МВФ фактично не кредитував Україну. Тоді 7 і 8 мільярдів обіцяли, а дали по мільярду. Думаю, цього року також буде більше балаканини. А реальної співпраці з МВФ не буде. Мода на Україну вже пройшла. Навіть Лагард фактично повторила слова, які говорила десь рік тому - ніякої конкретики. Думаю, вона навіть не читає звіти про Україну і не дивиться, що тут відбувається. Це просто дипломатична риторика.

Плутаниці, які вона говорить, смішні. Бачимо, що всі реформи, які рекомендував МВФ, провалилися. Яка незалежність Національного банку? Гонтарева - це жах. А вона говорить про незалежність. Про які каже реформи в енергетиці, якщо на цей момент дотації з бюджету Нафтогазу виросли в чотири рази. про яку боротьбу з корупцією вона говорить, якщо корупція у нас більша, ніж була. Де вона побачила зростання економіки України? Говорить міфічні слова, яких не існує", - пояснив Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перед нами замаячив дефолт" - дипломат

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк висловив сподівання, що наступний транш МВФ Україна отримає в травні 2018 року. Серед основних умов фонду - ухвалення закону про антикорупційний суд і призначення голови Національного банку України.

Зараз ви читаєте новину «Мода на Україну в МВФ уже пройшла - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі