вівторок, 27 березня 2018 19:48

Світ карає злочинця - дипломат назвав два сценарії для Росії

Світ карає злочинця - дипломат назвав два сценарії для Росії
Володимир Огризко виступив за розірвання дипвідносин із Росією. Фото: In24.org

Видворенням представників дипломатичних представництв світ карає Росію за її агресивну політику.

Про це сказав колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко в ефірі "112 Україна".

"Злочинець повинен бути покараний за свій злочин. Якщо цього не відбувається, це означає, що його запрошують робити те ж саме далі... Це дуже серйозний сигнал для Росії, яку або ізолюють, якщо вона не припинить свою політику. Відповідно, вона матиме сумну перспективу спочатку ізоляції, потім - дезінтеграції. Або ж вона ухвалить рішення і повернеться до розуму, стане на шлях нормальної взаємодії з країнами", - зазначив Огризко.

Він підкреслив, що Україна "явно не програє" від того, що вишле російських шпигунів.

"Нам уже давно пора називати речі своїми іменами і розірвати дипломатичні відносини з країною-агресором. І не вдавати, що ми оголошуємо їх ворогом, а з іншого боку підтримувати відносини. Це дипломатичний нонсенс, із яким треба покінчити", - сказав Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це початок холодної війни" - Береза про поведінку Росії

24 держави оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля". Україна готує видворення 13 російських дипломатів.

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, у РФ це заперечують.

Зараз ви читаєте новину «Світ карає злочинця - дипломат назвав два сценарії для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі