субота, 05 березня 2022 03:23

Світ має виключити Росію з організації ООН - Єрмак

Світ має виключити Росію з організації ООН - Єрмак
Єрмак закликав виключити РФ з ООН. Фото: РБК

Світ має розглянути виключення Росії з Радбезу ООН.

"Міжнародному співтовариству слід розглянути питання про виключення Росії з Організації Об'єднаних Націй або принаймні про виключення її з Ради Безпеки, де вона має право вето", повідомив голова ОП Андрій Єрмак у NYT.

Єрмак також закликав Захід запровадити безпольотну зону над Україною, адже Росія не зупиниться лише на Україні, яка в будь-якому разі може потенційно втягнути НАТО в цей конфлікт, а закрите небо принаймні змусило б президента РФ Володимира Путіна "взяти паузу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "План Путіна був самоізолюватися від усього світу? Тоді він його виконав" - Блінкен

Стаття 4 Будапештського меморандуму про гарантії безпеки 1994 року гарантувала, що США, Великобританія та Росія вимагатимуть "негайних" дій від Ради Безпеки ООН "для надання допомоги", якщо Україна "стане жертвою акту агресії або об'єкту загрози агресії із застосуванням ядерної зброї" . Той факт, що агресор — Росія — ветує дії Ради Безпеки ООН, не звільняє інші сторони від обіцянок, які вони дали Україні.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Світ має виключити Росію з організації ООН - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі