пʼятниця, 04 січня 2013 17:53

Мін'юст перевірить 44 державних органи щодо виконання законів

Мін'юст перевірить 44 державних органи щодо виконання законів
Олександр Лавринович дав команду перевірити органи державної влади. Фото: epravda.com.ua

У 2013 році Міністерство юстиції має намір перевірити 44 органи виконавчої влади щодо додержання ними законодавства про держреєстрацію нормативних актів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, перевірки торкнуться Мінагропрому, МВС, Міністерства доходів і зборів, Міністерства екології та природних ресурсів, МЗС, Міністерства інфраструктури, Мінкульту, Міністерства надзвичайних ситуацій,  Міноборони, Міносвіти, МОЗу, Мінпромполітики, Мінрегіонбуду, Мінсоцполітики, Мінфіну, Антимонопольного комітету, Пенсійного фонду та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головне, щоб молоді тигри не перетворилися на старих котів — Кравчук про уряд

У рамках перевірок з'ясовуватиметься наявність фактів неподання, несвоєчасного подання для державної реєстрації нормативно-правових актів, а також тих актів, які були направлені на виконання, але не пройшли державної реєстрації та не були опубліковані в установленому законом порядку.

Міністр юстиції нагадав, що уповноважені на перевірки посадові особи органів юстиції мають право безперешкодно входити на об'єкт перевірки за службовим посвідченням і мати доступ до документів та інших матеріалів, у тому числі з обмеженим доступом, потрібних для проведення перевірки. Особи, уповноважені на перевірку, мають право давати обов'язкові для виконання вимоги з питань додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, а також у зв'язку з реалізацією своїх повноважень та відповідно до закону звертатись до органів прокуратури, інших правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст перевірить 44 державних органи щодо виконання законів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі