понеділок, 03 травня 2010 10:30

Минулого тижня російські ЗМІ найбільше писали про українських політиків

Минулого тижня російські ЗМІ найбільше писали про українських політиків

Президент України Віктор Янукович, колишній і діючий українські прем'єри Юлія Тимошенко і Микола Азаров очолили список іноземних персон, яких найчастіше згадували минулого тижня в різних ЗМІ політичної і фінансово-економічної спрямованості.

Як показують дані "Системи комплексного аналізу новин" (СКАН), створеної "Інтерфаксом", з 26 квітня по 2 травня ім'я В.Януковича звучало в пресі 2612 разів, Ю.Тимошенко - 857, М.Азарова - 774.

На четвертому і п'ятому місцях - голова Верховної Ради України Володимир Литвин (584) і колишній український президент Віктор Ющенко (562).

Також в рейтингу іноземних персон: президент США Барак Обама (510), екс-президент Киргизії Курманбек Бакієв (493), президент Білорусії Олександр Лукашенко (406), прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі (376) і канцлер Німеччини Ангела Меркель (226).

Тим часом, як і раніше, лідерами серед російських персон є президент РФ Дмитро Медведєв (3716) і прем'єр-міністр РФ Володимир Путін (3051).

На третій строчці рейтингу розташувався мер Москви Юрій Лужков (622).

Крім того, в списку найбільш згадуваних російських персон: віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін (321); лідер ЛДПР Володимир Жириновський (318); глава МЗС Сергій Лавров (315); перший віце-прем'єр Ігор Шувалов (309); губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко (277); радянський лідер Йосип Сталін (268); глава МВС Рашид Нургалієв (261).

Значення рейтингу визначається за кількістю документів із згадкою персони за вказаний період, що поступили в базу даних СКАН з більше 1960 центральних і регіональних ЗМІ, інформаційних агентств, спеціалізованих і галузевих видань, ТБ і радіо, інтернет-сайтів.

СКАН (www.scan.interfax.ru) - продукт Міжнародної інформаційної групи "Інтерфакс" - забезпечує користувачів оперативною інформацією і доступом до електронних архівів ЗМІ, надає унікальну можливість моніторингу і аналізу текстової інформації.

Щодня в базу даних системи СКАН поступає близько 25 000 документів.

Зараз ви читаєте новину «Минулого тижня російські ЗМІ найбільше писали про українських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі