середа, 08 червня 2011 09:11

Міноборони нема за що проводити парад

Міноборони нема за що проводити парад

Міністерство оборони скаржиться на брак коштів для проведення військового параду з нагоди дня Незалежності.

Про це пише Комерсант-Україна в статті "Не при повному параді".

Як нагадує видання, законом про держбюджет 2011 передбачено витратити на парад 56 млн. грн. Однак за розрахунками оборонного відомства на ці цілі потрібно більше 200 мільйонів гривень.

Згідно з кошторисом, підписаним керівниками Генштабу та департаменту фінансів Міноборони, реальна вартість параду із залученням заявленої кількості військовослужбовців і техніки становить 212,7 млн. грн. Найбільш витратною частиною є підготовка озброєння і техніки (122 млн грн).

Для вирішення даного питання, оборонне відомство пропонує збільшити фінансування армії на 151,3 млн. гривень або відмовитися від проїзду військової техніки. У той же час, там не виключають, що парад буде профінансований за рахунок інших статей бюджету Міноборони.

За словами першого заступника міністра оборони Володимира Можаровського паради повинні пройти в Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, Львові та Вінниці. До участі в них залучать близько 10 тис. військовослужбовців, понад 500 одиниць озброєння і техніки, зокрема 34 літаки, 12 вертольотів, 14 кораблів і катерів. Найбільш масштабний парад планується провести в Києві. Мешканці столиці зможуть побачити проходження 20 парадних розрахунків (майже 2,8 тис. військовослужбовців), проїзд механізованої колони у складі 208 одиниць військової техніки. Крім того, над Києвом повинні пролетіти 46 літаків і вертольотів. 

Зараз ви читаєте новину «Міноборони нема за що проводити парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі