четвер, 25 серпня 2022 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Канади повідомило про допомогу Україні

Міноборони Канади повідомило про допомогу Україні
Канада є членом НАТО і входить до країн "Великої сімки". Фото: pixabay.com

Авіаційний загін військ Канади на Близькому Сході, який підтримував антитерористичні операції та миротворчі місії ООН в Африці, передислокується до Великої Британії для підтримки України.

Міністерство національної оборони Канади назвало передислокацію двох транспортних літаків C-130J та екіпажу наземної підтримки необхідним у світлі зусиль щодо постачання Україні зброї і боєприпасів, пише "Європейська правда".

Штаб аеротранспортного загону протягом кількох років базується у Кувейті під час операції Impact.

"Ми консолідували у Шотландії наш тактичний авіаційний загін C-130, щоб мати можливість надавати таку підтримку Україні в Європі і епізодично надавати підтримку на Близькому Сході. А також епізодично надавати підтримку в Африці", – сказав командувач штабу оборони Канади Вейн Ейр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц прийшов до українських військових і виліз на артилерійську установку

Військові транспортні літаки Канади – як C-130J, так і більші C-17s Globemasters – працюють понаднормово після того, як Росія здійснила вторгнення в Україну в лютому.

Вони переправляли гуманітарну допомогу, військову техніку і боєприпаси до пунктів у східній Європі, звідки їх можна було відправити через кордон в Україну.

Канада приєдналася до програми навчання українських військових у Великій Британії.

Німеччина і Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Сказав про системи ППО, ракетні системи й тонни боєприпасів.

Канада продовжить санкції проти Російської Федерації і Білорусі. Наступні санкції стосуватимуться понад 50 осіб, заявив на саміті "Кримська платформа" прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Канада відправить до Великої Британії 225 військовослужбовців для навчання українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Канади повідомило про допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі