понеділок, 10 жовтня 2016 12:55

Міністр озвучила зміни правил вступу до вузів

Міністр озвучила зміни правил вступу до вузів
Фото: espreso.tv

Міністерство освіти і науки змінює правила вступу до вищих навчальних закладів 2017 року.

Про це розповіла глава відомства Лілія Гриневич, передає "5 канал".

Зокрема, скорочують кількість заяв порівняно з минулорічною вступною кампанією. Раніше можна було подавати до 15 заяв на 5 спеціальностей, без обмежень у кількості ВНЗ. 2017 року вступник подаватиме 7 заяв до вищих навчальних закладів на 3 спеціальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як абітурієнтам з окупованого Криму вступити до українських вузів

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження додатків документів про освіту триватиме з 29 червня до 18 год. 25 липня. Прийом заяв до навчальних закладів на основі ЗНО - до 18 год. 26 липня. Вступні конкурси до ВНЗ пройдуть з 17 до 26 липня, іспити – із 21 до 26 липня.

Зарахування на навчання за бюджетні кошти відбуватиметься до 15 серпня 2017 року, на контракт – до 18 серпня. Пільгові категорії – інваліди, сироти, діти учасників АТО зарахують до 28 серпня. Абітурієнти з Криму та Донбасу вступатимуть за окремими квотами.

Зарахування відбуватиметься за результатами сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2016 та 2017 років. Для вступу в університети обов'язковим буде сертифікат з української мови та літератури. Другим може бути сертифікат із математики, історії України або біології. Третім - із інших предметів, які вибирає університет.

Як відомо, вищі навчальні заклади не влаштовуватимуть випускників на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Міністр озвучила зміни правил вступу до вузів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі