пʼятниця, 17 серпня 2012 18:42

Міліція зловила юриста, який вербував технічних кандидатів на вибори

Міліція зловила юриста, який вербував технічних кандидатів на вибори
За реєстрацію технічним кандидатом, чоловіку обіцяли 5 тисяч доларів. Фото: zakarpattya.net.ua

Юриста затримали за підозрою в заволодінні документами шляхом шахрайства для реєстрації технічного кандидата на вибори Верховної Ради.

Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко дуже серйозно міг би зашкодити владі під час виборчої кампанії - Бала

За згоду висунути свою кандидатуру в народні депутати по виборчому округу №18 у Вінничині зловмисники пообіцяли мешканцеві цієї області 5 тисяч доларів.

Мешканець Вінничини власноруч написав заяву про свій намір балотуватися в нардепи та віддав вербувальникові свій паспорт в обмін на 4 тисячі гривень. Решту чоловікові пообіцяли після завершення передвиборчих перегонів.

Коли "роботодавці" не повернули чоловікові паспорт, він звернувся до міліції.

Правоохоронці встановили кількох учасників "схеми", згідно з якою до участі у майбутніх виборах залучалися "підставні кандидати".

Правоохоронці встановили, що вербувальником є 31-річний мешканець Київської області, та затримали його. Парубок працював юристом в одній із громадських організацій.

Як виявилося, керівник організації теж балотується в народні депутати. Причому по тому ж виборчому округу, що й потерпілий мешканець Вінничини, а також ще один з кандидатів у нардепи з таким же прізвищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Україні делегітимні з самого початку - експерт

Печерським районним управлінням внутрішніх справ за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 357 КК (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Крім того, затриманому інкримінується ч. З і ч. 4 ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Зараз ви читаєте новину «Міліція зловила юриста, який вербував технічних кандидатів на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі