пʼятниця, 03 серпня 2012 11:44

Міліція та ДАІ Донецька "готові задушити в обіймах" місцевих лідерів Об'єднаної опозиції

Міліція та ДАІ Донецька "готові задушити в обіймах" місцевих лідерів Об'єднаної опозиції
Володимр Деркач: Поки я свідок, але можлива будь-яка провокація. Фото: gazeta.ua

Сьогодні, 3 серпня, запрошений на допит можливий кандидат до Верховної Ради по мажоритарному округу №41 в Донецьку від Об'єднаної опозиції Володимир Деркач. Таку ж повістку отримала його дружина.

За інформацією з міліції, Деркача підозрюють у тому, що увечері 26 липня в п'яному вигляді побив студента або двох. Нібито один з потерпілих перебуває на лікуванні в одній з лікарень Донецька з діагнозом "струс мозку" і "множинні забої". Органи міліції за цим фактом поки проводять перевірку.

"Поки я свідок, але можлива будь-яка провокація, так як 26 липня я провів весь вечір у товаристві своїх знайомих і того дня не було нічого такого, за що мало б сенс мене опитати. Недавно мене терзали у справі про "використання завідомо підробленого документа" - тобто довідок з військової частини, що підтверджують мою участь у ліквідації Чорнобильської аварії. Слідство встановило, що в невстановлений час невстановлена ??особа, перебуваючи в невстановленому місці, незаконно виготовила офіційний документ-довідку, видану на моє ім'я командиром військової частини, і ця кримінальна справа теж не закрита", - розповів Деркач.

Він є головою Донецького обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля. Деркач відмовився припинити чорнобильську голодовку в грудні минулого року навіть після того, як основна частина протестувальників помирилися з владою. Збирається балотуватися по Пролетарському району (там же живе), де його потенційним противником є ??один з впливових "біло-блакитних" лідерів Олександр Бобков. Сорок перший округ складається з Будьонівського і Пролетарського районів, які на виборах 2010 року показали нетипово високу явку виборців (72%, при тому що в середньому на місцевих виборах в Донецьку, за даними Донецького обласного виборчкому, проголосували близько 40% виборців) і високу підтримку Партії регіонів.

Минулого місяця керівник Донецького обласного виборчого штабу об'єднаної опозиції Олександр Ярошенко заявив про тиск з боку податкової міліції на нього і його сім'ю. Його звинувачували в розтраті 2 тис. грн коштів шкірно-венерологічного диспансеру, де Ярошенко колись працював головним лікарем.

"У мене четверо дітей, у мене є сім'я, у мене є друзі, і я ризикую всім. Півтора року проти мене і моїх компаньйонів, дітей, родичів йде тиск. Провели 12 обшуків тільки у моєї сім'ї. Було 48 судових засідань і тільки в квітні суд виніс мені виправдувальний вирок. Був величезний тиск на апеляційний суд і моїх адвокатів. І суд прийшов до висновку: податкова міліція не мала права півтора року тероризувати моє оточення", - розповів "фронтзмінывец" Ярошенко.

Зауважимо, що 2 серпня в центрі Донецька машина ДАІ переслідувала і затримала "шістку" місцевого опозиціонера Іллі Пономаренка, яку той обклеїв наклейками проти президента Віктора Януковича.

/media/video/449023/1_449023.mp4

"Це почалося 10 днів тому. Після мітингу на підтримку Юлії Тимошенко в Харкові. Там вперше помітили мою машину і того ж дня затримали на трасі Харків-Ростов-на-Дону. Потім відпустили, але такі затримання тепер трапляються щодня. Хоча борти авто повністю обклеєні написами "Я проти Януковича!". Варто придивитися - що там написано, так як наклейки досить маленькі", - розповів активіст.

/media/video/449023/2_449023.mp4

"Якщо не стояти поруч, то в дорозі неможливо прочитати, що там написано, але всы даішники вже мене знають, і зупиняють просто, щоб третирувати. Учора це відбулося на перетині пр. Ілліча та вул. Челюскінців о 8.50 - причому, патрульна машина за мною гналася, притискала до бордюру. На мої прохання пояснити причину, звичайно перше що я чую: "Твоя машина обклеєна не так, як потрібно", і вже потім зазвичай говорять, що вона числиться в угоні. Орієнтування не показують, через 30-40 хвилин відпускають", - додав Пономанеко.

Пономаренко - син померлого у в'язниці опозиційного голови селища Зуївка (Харцизький район). Мешканці цього населеного пункту вважають, що Пономаренко-старший був затриманий за сфабрикованим звинуваченням - йому нібито підкинули хабар, але до суду Микола Пономаренко не дожив.

Він боровся з вугільними копанками і кар'єрами, які, за чутками, "кришують" місцеві регіонали. Пономаренко-син тепер є кандидатом від Об'єднаної опозиції по 61-му округу. Його противником є ??Андрій Пономарьов, якого пов'язують з Докучаєвським флюсо-доломітним комбінатом і який є депутатом Донецької облради від ПР (округ включає міста Донецької області - Докучаєвськ, Старобешеве, Амвросіївська, Сніжне).

Зараз ви читаєте новину «Міліція та ДАІ Донецька "готові задушити в обіймах" місцевих лідерів Об'єднаної опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі