четвер, 03 грудня 2020 11:11

Микитась вийшов із СІЗО

Микитась вийшов із СІЗО
Екснардеп фігурує у справі про нанесення збитків державі на 81 млн грн. Фото: Insider

Підозрюваний в заволодінні майном Національної гвардії, екснардеп Максим Микитась після угоди на співпрацю з детективами НАБУ вийшов з СІЗО. Про це в четвер у Facebook повідомив Юрій Бутусов.

Микитась знаходиться у себе вдома. Однак він не звільнений від кримінальної відповідальності в цій справі, змінені лише умови утримання на період слідства.

До 24 грудня колишній нардеп мав бути під арештом у СІЗО, але він і його співробітники пішли на співпрацю з детективами і прокурорами.

"Микитась та 2 його співробітниці дали свідчення, які викривають у корупції колишнє командування Нацгвардії, заступника голови Офіса президента Олега Татарова і кількох інших відомих людей", - заявив Бутусов.

2 грудня НАБУ заявило про компенсацію Микитасем частини завданих збитків державі - він заплатив 50 млн грн, плюс 30 млн заплатив раніше при порушенні умов перебування під заставою.

Загальна сума збитків державі, встановлена ​​слідством - 81 млн грн.

Цензор.НЕТ повідомило: до угоди зі слідством також входить зобов'язання компенсувати решту 30 млн грн збитків, а також передання в управління державі активів на 750 млн грн. Це не позбавить Микитася покарання, однак прокурори проситимуть найбільш м'який вирок.

Раніше ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру заступнику керівника Офіса президента Олегу Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Колишнього народного депутата Максима Микитася підозрюють у незаконному заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн. Розслідування ведеться з грудня 2017-го.

2000 року його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Згодом Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

Вищий антикорупційний суд відправляв екснардепа під варту наприкінці травня цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Микитась вийшов із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі