понеділок, 11 листопада 2013 20:36

Михайло Чечетов: Яценюк підняв шум навколо псевдоарешту Власенка через прогалини в юридичній освіті та незнання нового КПК

Михайло Чечетов: Яценюк підняв шум навколо псевдоарешту Власенка через прогалини в юридичній освіті та незнання нового КПК
Михайло Чечетов Фото: partyofregions.ua

Арсеній Яценюк абсолютно не знає положення працюючого вже більше року нового Кримінального процесуального кодексу. Тому помилково заявив про арешт Сергія Власенка: ГПУ вже не має права на арешт, вирішувати це може тільки суд. Про це заявив народний депутат України, перший заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Арсеній Яценюк хоче в президенти, а новий Кримінальний процесуальний кодекс, який працює вже більше року, не вивчив, - наголосив політик. - Ганьба такому лідеру опозиції!".

Крім того, він зазначив, що новий КПК Євросоюз хвалить і ставить у приклад як успішну євроінтеграційну реформу.

"Помилка Арсенія Яценюка полягає в тому, що він повідомив, що Генпрокуратура заарештувала Сергія Власенка. Арсеній Яценюк не розуміє, що Генеральна Прокуратура вже не має права на арешт. Зараз за новим КПК рішення про обрання запобіжного заходу може приймати тільки суд", - повідомив Михайло Чечетов.

За словами парламентарія, йому стало відомо з відкритих джерел, що "ГПУ розслідує заяву колишньої дружини Сергія Власенка Наталії Окунської про те, що він її бив. Із цим пов'язані всі процесуальні дії".

"Прокурор попросив в якості запобіжного заходу для Сергія Власенка заставу, а не арешт. Але опозиція відразу ж назвала це політичним переслідуванням. Обов'язок ГПУ: розслідувати все, незалежно від того, хто звинувачується - представник влади чи опозиції. Якщо Сергій Власенко вважає, що раз його клієнт Юлія Тимошенко, значить, йому все зійде з рук, - то це не так. Закон має бути один для всіх! Навіть якщо ти адвокат Юлії Тимошенко, яка зриває вільнюський саміт Україна - ЄС", - підсумував народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Чечетов: Яценюк підняв шум навколо псевдоарешту Власенка через прогалини в юридичній освіті та незнання нового КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі