четвер, 12 вересня 2013 11:50

"Ми побачили показову публічну порку" - експерт про позбавлення мандата Маркова

"Ми побачили показову публічну порку" - експерт про позбавлення мандата Маркова
фото: odessa-life.od.ua

Позбавлення мандата нардепа Ігоря Маркова - показове рішення влади щодо "регіоналів", які зайняли окрему проросійську позицію. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Дуже добре розуміємо "об'єктивність" та "неупередженість" судів. Розуміємо, що якщо такий юрист та правозахисник як Юрій Кармазін береться за справу, то це комусь потрібно. Кармазіну в Одесі і рідні стіни допомагають. Мабуть, допомагали і з  позбавленням мандатів Балоги та Домбровського. Якщо таке рішення прийняте, то воно комусь потрібне. А потрібне воно владі. Вбивають кількох зайців - це примус до мирної політичної поведінки і демонстрація невибірковості правосуддя західним партнерам", - зазначив він.

За словами політолога, тепер влада може говорити, що вони можуть позбавляти мандатів і своїх депутатів.

"Кармазіна використовують як молоток проти тих, кого треба поставити на місце, трохи підопустити в Партії регіонів. Щоб вони були керованими. Ми побачили показову публічну порку. Щоб депутати розуміли, що слова президента кидаються не у повітря і щоб інші не шукали пригод на власну дупу".

Золотарьов розповідає, що Одеса - територія перманентного конфлікту між різними угрупованнями Партії регіонів. За чутками, впливав на рішення позбавлення мандата Маркова "регіонал" Сергій Ківалов. Конфлікт був досить давно.

Нагадаємо, сьогодні Вищий адмінсуд зобов'язав Центрвиборчком позбавити мандата депутата Верховної Ради Ігоря Маркова. Таке рішення оголосив суддя Вищого адмінсуду Юрій Цвіркун за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна. Міліція там знайшла порушення. Ніби то на дільницях використовували чорнило, яке при нагріванні зникало. Марков заявив, що вважає, що його обвинувачення у фальсифікаціях на виборах пов'язані з тим, що виступає проти євроінтеграції України й не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «"Ми побачили показову публічну порку" - експерт про позбавлення мандата Маркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі