пʼятниця, 28 листопада 2014 12:37

Меркель сказала, що Захід не скасує санкцій, поки з Криму не піде окупант - Джемілєв

Меркель сказала, що Захід не скасує санкцій, поки з Криму не піде окупант - Джемілєв

Західні країни не мають наміру скасовувати санкції проти Росії до тих пір, поки вона не звільнить окуповані українські території, в тому числі Крим.

Про це заявив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв під час зустрічі з киянами і вимушеними переселенцями.

За словами Джемілєва, про це йому особисто повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Ми з Меркель говорили на цю тему, і я їй сказав, що недавно прозвучала думка, що санкції можуть бути ослаблені, або навіть припинені, якщо російська сторона або ті формування, які діють в Луганській та Донецькій областях, будуть дотримуватися Мінської угоди. ... Меркель запевнила, що поки не будуть звільнені всі окуповані території, санкції припинятися не будуть", – сказав він.

Лідер кримських татар зазначив, що діючі санкції, а також падіння ціни на нафту завдають російській економіці істотної шкоди.

"Бюджет Російський Федерації будувався на ціні нафти в $110, зараз вона близько $80. На кожному доларі ціни вони втрачають десь $2 млрд. Якщо так буде продовжуватися, то у Росії вистачить сил на те, щоб пижитися і прикидатися наддержавою максимум на півтора роки", – сказав він.

Тим не менш, за словами Джемілєва, боротьбу за звільнення припиняти не можна.

Він висловив упевненість, що Крим обов'язково буде повернений України.

Зараз ви читаєте новину «Меркель сказала, що Захід не скасує санкцій, поки з Криму не піде окупант - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі