середа, 21 червня 2017 17:46

Мера-багатоквартника оштрафували за партійні справи на 5100 грн

Мера-багатоквартника оштрафували за партійні справи на 5100 грн
Печерський райсуд визнав мера Ірпіня, лідера партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка винним у відсутності незалежного фінаудиту його партії. Фото:zpi.com.ua

Печерський райсуд визнав мера Ірпіня, лідера партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка винним у відсутності незалежного фінаудиту його партії.

Про це у Facebook повідомила голова Національного агенства із запобігання корупції Наталія Корчак.

Мера визнали винним в адміністративному порушенні у зв'язку з відсутністю у звіті його партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту.

Карплюка оштрафували на 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 5100 грн.

"Нові обличчя" була суб'єктом виборчого процесу на позачергових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради Київської області, які відбулись у липні 2016 року. Від партії було обрано 10 депутатів. Таким чином відповідний висновок незалежного фінансового аудиту цієї політичної сили, в рамках чинного законодавства (ст.17 ЗУ " Про політичні партії в Україні"), мав би бути невід'ємною частиною звіту партії, який був наданий НАЗК", – пояснила Корчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат задекларував понад 500 квартир

У 2015 році ЗМІ повідомляли, що мер Ірпеня Володимир Карплюк задекларував 67 квартир загальна площею понад 7 тисяч квадратних метрів. Їх вартість оцінена у 21 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Мера-багатоквартника оштрафували за партійні справи на 5100 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі