пʼятниця, 15 лютого 2019 11:05

Мер Добропілля Аксьонов: Намагаються мені пришити російський паспорт, хоча з доказів - тільки бланк, який міг заповнити хто завгодно

Мер Добропілля Аксьонов: Намагаються мені пришити російський паспорт, хоча з доказів - тільки бланк, який міг заповнити хто завгодно
Тимчасово відсторонений від посади мер Добропілля Андрій Аксьонов прокоментував кримінальне провадження щодо себе

Тимчасово відсторонений від посади мер Добропілля (Донецька область) Андрій Аксьонов записав відеозвернення, в якому прокоментував кримінальне провадження щодо себе, а також звинувачення слідчих у незаконному відвідуванні ним Криму і підробленні документів. Аксьонов заперечує наявність у нього російського паспорта.

Нагадаємо, у червні 2018 року мера Добропілля Андрія Аксьонова правоохоронці оголосили в розшук. Раніше йому повідомили про підозру в підробленні документів. У МВС заявили, що Аксьонов зник 4 червня. Сам він стверджує, що нікуди не тікав, ба більше, отримав офіційний дозвіл на виїзд на лікування до Німеччини від тодішнього губернатора Донецької області Павла Жебрівського.

"20 травня аналізи показали, що в мене онкологічне захворювання. Отримавши на руки документи з діагнозом, я поїхав до губернатора, на той момент це був Жебрівський Павло Іванович, відпроситися виїхати на лікування. У приймальні мене зустріли співробітники СБУ, прокурор, осіб шість, напевно, і зачитують мені підозру в скоєнні злочину. Я їм показую документи, кажу, що в мене онкологічне захворювання, це привід припинити слідство до моменту одужання. Вони не хочуть дивитися мої документи. Я зайшов до губернатора, відпросився і наступного дня відлетів. Знаючи про моє захворювання, через тиждень мене оголошують у розшук. Навіщо це робиться, мені незрозуміло", - заявляє Аксьонов.

За його словами, весь час, який він перебував у Німеччині, адвокат носив документи до прокуратури, показував довідки з німецької клініки. "Сім місяців наші спроби довести, що я хворію, ні до чого не привели", - каже Аксьонов.

Також він заперечує наявність у нього російського паспорта. "Поки ви не доведете, що він у мене є, у мене його немає. Коли ви покажете російський паспорт, тоді я винен. А поки ви його не показали, я не винен. Пояснюю для тих, хто не знає: форма № 1 – це бланк. Будь-який громадянин бере форму № 1, роздруковує її сам і від руки заповнює. І вклеює свою, не свою фотографію, чию хоче. Ви можете цю форму № 1 заповнити на себе, на сусіда і показувати всім. Чому прокуратура порушила за цим фактом справу, для мене незрозуміло. Адже вони прекрасно розуміють, що це бланк, а не документ", - заявляє Аксьонов.

Нагадаємо, у кінці січня 2019 року суд відправив Аксьонова під нічний домашній арешт. Нині він проходить курс реабілітації після 12 етапів хіміотерапії.

Зараз ви читаєте новину «Мер Добропілля Аксьонов: Намагаються мені пришити російський паспорт, хоча з доказів - тільки бланк, який міг заповнити хто завгодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі