середа, 24 жовтня 2018 22:18

"Мені це нагадує старі радянські часи" - Вакарчука не пустили у вуз

"Мені це нагадує старі радянські часи" - Вакарчука не пустили у вуз
Святославу Вакарчуку відмовили у виступі в вузі. Фото: Ельдар САРАХМАН

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого у Харкові раптово передумав надавати лідеру "Океан Ельзи" Святославу Вакарчуку приміщення для виступу. Про це співак повідомив у Facebook.

"29 жовтня мала відбутися моя зустріч з представниками юридичної спільноти та усіма небайдужими на тему статті про верховенство права. Саме такою мала бути тема зустрічі – верховенство права та питання судової реформи.

В мене на руках є проект договору, який шановний пан ректор підписав, в якому йдеться про згоду університету надати приміщення і фактично виступити формальним співорганізатором такої зустрічі", - розповів Вакарчук.

Співак поскаржився, що сьогодні він раптово отримав відмову в наданні приміщення. Відмова звучала так: "в силу об'єктивних причин не можемо надати вам приміщення".

"Мені це дуже нагадує старі радянські часи, або часи незалежності, коли все робилось по указці зверху. Особливо дивно отримати таке пояснення від юристів та представників університетів – незалежних і вільних осередків наукової думки. Немає ні прозорості, ні чіткості. Таке враження, що хтось там зверху сказав - "не можна", і йому відповіли – "так і зробимо", - сказав лідер "ОЕ".

Також Вакарчук зауважив, що йому шкода, що це відбувається в час виборів. "Коли всі політики говорять про зміни і "жити по-новому", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук готовий йти у політику

За вересневими даними групи "Рейтинг", Святослава Вакарчука, як кандидата в президенти, готові підтримати 5% виборців.

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «"Мені це нагадує старі радянські часи" - Вакарчука не пустили у вуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі