понеділок, 30 вересня 2019 22:39

"Мендель на дембель": журналісти запустили флешмоб і вимагають відставки прес-секретаря президента

"Мендель на дембель": журналісти запустили флешмоб і вимагають відставки прес-секретаря президента
Через непрофесійність і неетичну поведінку речниця президента Мендель має піти у відставку, кажуть журналісти.

Поведінка прес-секретаря президента Володимира Зеленського Юлії Мендель продовжує викликати обурення у журналістській спільноті.

Брифінгів для українських журналістів, які обіцяла Мендель, так і не має. Натомість президент Володимир Зеленський і керівник його офісу Андрій Богдан роздають коментарі російським пропагандистам у США, вказують журналісти "Агенції медіа безпеки" і нагадують обіцянки прес-секретаря: "Президент не ховається від медіа. Кожного тижня він щось коментує. Він ніколи не відмовляє у коментарі. Ми будемо робити брифінги якомога частіше. Будемо доносити позицію президента, відповідати на запитання".

"Богдан, може чемодан-вокзал-Росія? Якось туди? Якщо ви даєте інтерв'ю російським медіа?", - запитує ведучий Андрій Павленко.

"Прес-секретар повертається в Україну, після того як з'їздила до США, вона скликає якийсь брифінг? Чи якось коментує скандал, де вона штовхала Андрушка?", - також запитує журналіст Тетяна Микитенко і наводить п'ятничне відео з Instagram речниці Зеленського, де та грає у теніс на Банковій.

Журналісти оголосили флешмоб #мендельнадембель.

Водночас, спільнота журналістів "Ініціатива 34", зокрема Bihus.Info, "Громадське Телебачення" та редактор-засновниця "Українська правда" Олена Притула, закликали до звільнення речниці президента за її непрофесійну поведінку.

"У зв'язку із непрофесійністю, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів вимагаємо звільнити Юлію Мендель з посади прес-секретаря президента України Володимира Зеленського.

Від Офісу президента та Юлії Мендель очікуємо вибачень перед нашим колегою Сергієм Андрушком", - сказано у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НСЖУ закликала Мендель вибачитися

Журналісти "Схеми: корупція в деталях" опублікували повне відео, на якому прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель перешкоджає роботі їхнього колеги Сергія Андрушка.

На відео видно, як Мендель шарпає мікрофон журналіста, махає руками і разом з охороною обступає його. Андрушка відштовхують.

Зараз ви читаєте новину «"Мендель на дембель": журналісти запустили флешмоб і вимагають відставки прес-секретаря президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі