пʼятниця, 20 лютого 2015 16:53

Медведєв пояснив Путіну, чому Росія забезпечує газом терористів

Медведєв пояснив Путіну, чому Росія забезпечує газом терористів

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду строго дотримуватися контрактних зобов'язань із постачання газу в Україну.

Відповідне доручення він дав голові уряду РФ Дмитру Медведєву під час засідання Ради Безпеки.

"Я прошу уряд Російської Федерації дотримуватися контрактних зобов'язань і суворо їх виконувати", - сказав він, коментуючи ситуацію з поставками газу в Україну.

У свою чергу, Медведєв повідомив, що українські структури припинили поставки газу на захоплені бойовиками території Донецької та Луганської областей.

"З урахуванням того, що газ не постачається за звичайним маршрутом, було організовано постачання за альтернативним маршрутом, - сказав прем'єр. - Нині газ поставляється, і в необхідних обсягах споживається на території і районах Донецької та Луганської областей".

Передоплата за російський газ проводиться Києвом, але цих коштів не вистачить на тривалий час, і вони можуть закінчиться за три-чотири дні, повідомив Медведєв на нараді президента РФ.

"Що стосується в цілому поставок в Україну, ті обсяги, які зараз передбачені, вони українськими споживачами освоюються, але проблема полягає в тому, що зараз, як ви пам'ятаєте, ми перейшли з українськими споживачами на попередню оплату", - сказав він.

"І ця оплата погано-бідно здійснюється", - зазначив прем'єр.

"Проте обсяг авансу не такий чутливий, щоб продовжувати газопостачання протягом тривалого часу", - попередив Медведєв.

За його словами, якщо той же обсяг відбору збережеться в найближчі дні, то попередня оплата закінчиться буквально за кілька днів.

"За три-чотири дні", - уточнив прем'єр.

За його словами, українські споживачі виставили заявку на більший об'єм, вона збільшилася в 2,5 разу.

"Але ми будемо діяти відповідно до контракту, - підкреслив глава уряду. - Чи стосується це споживачів, які знаходяться на території всієї України, або ж окремих областей України, це все одно входить у загальний баланс газу, який поставляється в Україну, і ми будемо поставляти (газ) до тих пір поки є гроші, враховуючи і той обсяг, який ми в гуманітарних цілях поставляємо за альтернативним маршрутом в "ЛНР" і ДНР".

Медведєв зазначив, що за великі обсяги українській стороні доведеться розплатитися, або російській стороні "доведеться приймати складні рішення".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пояснив Путіну, чому Росія забезпечує газом терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі