середа, 25 червня 2014 17:49

Медведчука на переговори з ДНР та ЛНР запросив Турчинов - Шуфрич

Медведчука на переговори з ДНР та ЛНР запросив Турчинов - Шуфрич
Фото: УНІАН

Народний депутат фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич заявляє, що для участі у переговорах щодо врегулювання ситуації на сході України його і главу громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука запросив спікер Верховної Ради, на той час в.о. президента Олександр Турчинов.

"Ми разом з Віктором Медведчуком представляли посередницьку переговорну групу з представниками "ДНР" і "ЛНР". Ми робили це місяць", - сказав Шуфрич в студії "Громадське ТБ", повідомляється на сайті "Громадського ТБ".

За його словами, Турчинов попросив долучити до переговорів Медведчука, який "мав консультації з Путіним і Турчиновим".

Як повідомляється на сайті "Громадське ТБ", Шуфрич також розповів, що потім консультації продовжилися за президента Петра Порошенка, який вирішив призначити своєю довіреною особою другого президента України Леоніда Кучму.

Як повідомлялося, переговори між представниками України, ДНР та ЛНР і Росією відбулися в захопленому будинку Донецької обладміністрації в понеділок. У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, Кучма, Медведчук, Шуфрич, лідер руху Південний схід Олег Царьов та представники ДНР і ЛНР. Перед виїздом контактної групи в Донецьк Порошенко прийняв її учасників у Києві.

Перше засідання тристоронньої контактної групи пройшло 8 червня в Києві. Тоді Україну на переговорах представляв на той час посол в Німеччині Павло Клімкін, який нещодавно був призначений міністром закордонних справ України.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука на переговори з ДНР та ЛНР запросив Турчинов - Шуфрич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі