понеділок, 17 серпня 2015 10:44

Маркова в Україні не важко посадити - експерт

Маркова в Україні не важко посадити - експерт
Фото: nbnews.com.ua

Колишнього народного депутата Ігоря Маркова екстрадують до України протягом двох місяців. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"По-перше, Марков - це не той рівень політика, за якого б торгувалися італійці з Росією. По-друге, має сумнівне громадянство. При затриманні у нього було знайдено два паспорти - український та російський. Виходить, з українського він не вийшов. Тому в Росії його отримав незаконно. По-третє, в світі вже настільки сформований тренд солідарності та підтримки України, що навіть найгуманніший італійський суд прийде до думки, що його треба сюди віддати", - пояснив він.

За словами експерта, в Україні буде продовження судових справ проти Маркова. "Зокрема по тих прецедентах, які розслідувала українська сторона. Йдеться про масове побиття його бандою націоналістів в Одесі. Марков - це така фігура, яку посадити не важко, щоб інші "регіонали" були більш лояльними до влади. Хоча поки що Порошенко намагається сформувати пакт всепрощення, щоб те середовище не змовилося проти нього", - зауважив Цибулько.

Нагадаємо, 12 серпня стало відомо, що екс-нардепа Ігоря Маркова затримали в Італії. Генпрокуратура готує документи на його екстрадицію. Поки його тримають під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Маркова в Україні не важко посадити - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі