неділя, 12 серпня 2012 08:35

"Максимум, на що опозиція може розраховувати, це 170 мандатів"

"Максимум, на що опозиція може розраховувати, це 170 мандатів"
За словами Березовця, опозиція мала одну безпрограшну стратегію Фото: Gazeta.ua

Рейтинги опозиції співмірні з рейтингами "Нашої України" 2002 року. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політтехнолог Тарас Березовець.

"Тоді блок Ющенка здобув майже 25 відсотків. Тобто Об'єднана опозиція проведе десь 70 депутатів за партійним списком і зовсім мало мажоритарників – 10–12. Ну хай сукупно це буде 90. "Свобода" – це максимум 12 депутатських мандатів. Кличко – ще 50. Всього – 150–160. Їхнє завдання – заблокувати створення конституційної більшості владою. Якщо припустити, що окремі незалежні мажоритарники підтримають опозицію – максимум, на що вона може розраховувати, це 170 мандатів", - зауважив він.

За словами Березовця, опозиція мала одну безпрограшну стратегію.

"Одразу після того, як Тимошенко винесли вирок, після першого шоку, вони інтуїтивно почали її реалізовувати: Юлія Тимошенко у в'язниці, єдиний спосіб її звільнити – це підтримати нас. Перший час цей посил дуже чітко в них простежувався. Але потім звалились на інші теми, і правильний сигнал загубився. Вони мали шанс нав'язати порядок денний владі. А зараз та перехопила ініціативу", - підкреслив політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати Об'єднаної опозиції клятвено пообіцяли не виходити з неї

Повне інтерв'ю Тараса Березовця читайте у журналі "Країна" № 30 (133) за 9 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Максимум, на що опозиція може розраховувати, це 170 мандатів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі