понеділок, 05 грудня 2022 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон розказав, як можна завершити війну в Україні

Макрон розказав, як можна завершити війну в Україні
Президент Франції Емануель Макрон пояснив, як зупинити Росію. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Емануель Макрон вважає, що розв'язану Російською Федерацією повномасштабну війну проти України неможливо завершити силою.

Єдиний спосіб знайти рішення – це переговори, заявив він в інтерв'ю CBS News. Водночас Макрон наголосив на важливості того, що усе мають вирішувати українці.

"Вважаю надзвичайно важливим, щоб усі ми, тобто європейці, американці та максимальна кількість країн у цьому світі, підтримали Україну. Я не бачу військового варіанту тут", – сказав президент Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон розказав про підтримку контактів із Путіним

Макрон додав, що ставка Кремля, на його думку, – це "втома від війни та втома від санкцій".

3 грудня президент Франції Емануель Макрон заявив, що Заходу слід подумати, як ставитися до "гарантій безпеки" для Росії, якщо диктатор Володимир Путін погодиться на переговори щодо припинення війни в Україні.

Ця заява посилила російську інформаційну операцію про необхідність Заходу обговорити "гарантію безпеки" для Москви, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Макрон розказав, як можна завершити війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі