четвер, 22 лютого 2018 15:16

Люди Януковича перепродали пласти "Селідоввугілля" під носом у голодуючих шахтарів - Волинець

Люди Януковича перепродали пласти "Селідоввугілля" під носом у голодуючих шахтарів - Волинець
Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець сказав, що новим власником вугільних пластів став генеральний директор "Донбасенерго"

Люди Олександра Януковича перепродали вугільні пласти державних шахт "Селідоввугілля" директору підприємства, чиї виробничі потужності перебувають на окупованій території.

Новим власником вугільних пластів став якийсь Едуард Миколайович Бондаренко. Про це в прямому ефірі повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Вчора шахтарі вже збиралися повертатися додому, але тут до нас дійшла інформація, що вугільні пласти не збираються повертати державним шахтам, а в черговий раз перепродують вже іншим структурам. Тому вони вирішили залишитися і оголосити голодування", - зазначив профспілковий лідер.

Новим власником вугільних пластів на державних шахтах стала людина з "сім'ї" Януковича.

"Вчора об 11:30 відбулася купівля-продаж. Новим власником став Бондаренко Едуард Миколайович, який є генеральним директором Донбасенерго, теплова електростанція якого перебуває на окупованій території, - розповів Михайло Волинець. - Вони просто оформили липову купівлю-продаж з одних людей, які тримали ці пласти від Саші Януковича, на інших людей. І це робиться в Україні, на підконтрольній українській владі території!".

Нагадаємо, під час правління Віктора Януковича була запущена схема тіньової приватизації державних шахт, яка полягала в тому, що перспективні вугільні пласти на підприємствах віддавалися в користування приватним фірмам

Саме тоді деякі державні шахти Донеччини передали свої найперспективніші вугільні пласти приватним фірмам, які фактично належали синові Віктора Януковича Олександру.

Після втечі Януковича з України трудові колективи безрезультатно намагаються повернути "хлібні" пласти в розпорядження шахт.

"Головна причина невиплати зарплати, плачевного стану на шахтах "Селідоввугілля" та голодування шахтарів - це те, що син Януковича вкрав найперспективніші пласти. Але за 4 роки наша влада не спромоглася їх повернути. Зараз нам стало відомо, що і міністр причетний до цієї афери", - додав Михайло Волинець.

Сьогодні, вимагаючи повернення вугільних пластів, в стінах міністерства продовжують голодування 9 працівників ДП ​​"Селідоввугілля". Люди вимагають уваги з боку центрального керівництва країни до незаконного грабунку державних вугільних підприємств регіону.

Зараз ви читаєте новину «Люди Януковича перепродали пласти "Селідоввугілля" під носом у голодуючих шахтарів - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі